Știi, suntem convinși că vei găsi aici chiar mai mult decât te așteptai: confort și un loc plăcut unde să petreci câteva zile. Dar în plus poți schia, poți merge în drumeție pe munte, apoi trebuie să încerci mâncarea specifică locului sau pur și simplu poți să stai în fața șemineului ori pe terasă, la soare, în funcție de sezon. Iată ce ai putea face în Baia de Fier și împrejurimi.
Știi, suntem convinși că vei găsi aici chiar mai mult decât te așteptai: confort și un loc plăcut unde să petreci câteva zile. Dar în plus poți schia, poți merge în drumeție pe munte, apoi trebuie să încerci mâncarea specifică locului sau pur și simplu poți să stai în fața șemineului ori pe terasă, la soare, în funcție de sezon. Iată ce ai putea face în Baia de Fier și împrejurimi.
Peștera Muierilor se află la câteva minute de pensiune. Este una dintre cele mai importante peșteri din țară,Citește mai mult
Hamacele la înălțime sunt un loc unic în România. Hamacele aflate pe stânci, la o înălțime de 200m,Citește mai mult
Peștera Muierilor se află la câteva minute de pensiune. Este una dintre cele mai importante peșteri din țară, prima electrificată din România. În Peștera Muierilor s-au descoperit urși de cavernă complet pietrificați.
Hamacele la înălțime sunt un loc unic în România. Hamacele aflate pe stânci, la o înălțime de 200 de metri, a intrat și în Cartea Recordurilor.
Râul Galbenul a reușit să-și facă loc printre versanții Munților Parâng pe o distanță de aproape 2 kilometri. Turiştii vin aici și pentru alpinism, deoarece pereţii sunt potriviţi pentru astfel de activităţi.
Comuna Baia de Fier este localitatea cu cele mai multe trasee de via-ferrata din țară. Multe din traseele din Baia de Fier sunt în topul pasionaților de turism montan deoarece aduc laolaltă efortul unei cățărări și răgazul să observi minunile naturii.
Cele mai spectaculoase trasee pentru escaladă sunt în Gorj. Muntele vă așteaptă, veți observa liniile foarte bine marcate de trasee de escaladă.
Peștera Polovragi este plină de legende, fiind cunoscută ca locul unde îți găsise refugiu zeul Zamolxis. Peștera adăpostește o bogată faună formata din specii de lilieci.
Cele mai vechi și reprezentative piese din arhitectura populară gorjeană sunt adunate și expuse pe o suprafață de peste 10 hectare, la 10 km de Târgu-Jiu. Viața la satul de odinioară este reprezentată la Muzeul Arhitecturii Populare, prin conace și case boierești sau țărănești, de lemn, pe care găsim simbolurile identității noastre, pe o suprafață de peste 10 hectare.
În apropiere de Pădurea Colorată se află Casa Răsturnată, un proiect inedit în care nimic nu este cum te așteptai. În această casă, tavanul este pardoseala așa că acoperișul este înfipt în pământ, patul stă pe tavan, iar la televizor se vede imaginea invers.
Este un manifest al artistului Mihai Țopescu la defrişările ilegale. Pădurea colorată este situată pe DN 67, între Horezu și Târgu Jiu. Trunchiurile copacilor vopsiți în diverse culori, cu vopsea ecologică, atrag anual mii de turiști.
Bazinele cu apă minerală au valoare terapeutică prin conţinutul bogat în sulf, clor, brom şi iod. Apele minerale de zăcământ, nămolul terapeutic şi climatul zonei au dus la apariţia staţiunii. Bazinele cu apă minerală au valoare terapeutică prin conţinutul bogat în sulf, clor, brom şi iod.
În mai puțin de o oră, plecând din Baia de Fier ajungi în zona Rânca- Transalpina, cea mai înaltă șosea din România. Transalpina oferă peisaje mirifice, iar drumul sinuos de aproape 150 de km aduce zeci de mii de turiști și la Rânca, recomandată pentru practicarea sporturilor de iarnă sau sporturile cu motor, bicicletă, ATV și parapantă.
Din 1938, Târgu Jiu a devenit special pentru că aici sunt operele absolut fabuloase ale lui Brâncuși: Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana fără Sfârșit. Ia-ți timp și privește-le. E decizia ta ce vezi; ochi sau sărut, ladă de zestre sau o horă, poate vezi clepsidre sau masa strămoșească, ori simboluri românești sau nu, un stâlp de casă sau un șurub… Dar vezi!
Casa muzeu „Maria Lătărețu” din comuna Bengești- Ciocadia, în apropiere de Baia de Fier, găzduiește obiecte personale ale marii artiste de muzică populară a României.
Biserica ce datează din anul 1637 este de tip bizantin, are o catapeteasmă înaltă, de lemn, cu o sculptură poleită cu foi de aur. Trebuie să afli povestea ei.
Mănăstirea Polovragi este unică în țară datorită picturii pridvorului bisericii, realizată în frescă între anii 1698 și 1703. Pictorii au fost primii elevi de la Școala Brâncovenească a Mănăstirii Hurezi.
Mănăstirea Icoana se află la poalele muntelui Parâng. Biserica datează din 1996 și este o construcţie din grinzi de lemn pe temelie de piatră şi beton.
Râul Galbenul a reușit să-și facă loc printre versanții Munților Parâng pe o distanță de aproape 2 kilometri.Citește mai mult
Comuna Baia de Fier este localitatea cu cele mai multe trasee de via-ferrata din țară. Multe din traseeleCitește mai mult
Cele mai spectaculoase trasee pentru escaladă sunt în Gorj. Muntele vă așteaptă, veți observa liniileCitește mai mult
Peștera Polovragi este plină de legende, fiind cunoscută ca locul unde îți găsise refugiu zeul Zamolxis.Citește mai mult
Viața la satul de odinioară este reprezentată la Muzeul Arhitecturii Populare, prin conace șiCitește mai mult
În apropiere de Pădurea Colorată se află Casa Răsturnată, un proiect inedit în care nimic nu esteCitește mai mult
Este un manifest al artistului Mihai Țopescu la defrişările ilegale. Pădurea colorată este situată pe DN 67,Citește mai mult
Bazinele cu apă minerală au valoare terapeutică prin conţinutul bogat în sulf, clor, brom şi iod.Citește mai mult
În mai puțin de o oră, plecând din Baia de Fier ajungi în zona Rânca- Transalpina, cea mai înaltăCitește mai mult
Din 1938, Târgu Jiu a devenit special pentru că aici sunt operele absolut fabuloase ale lui Brâncuși:Citește mai mult
Casa muzeu „Maria Lătărețu” din comuna Bengești- Ciocadia, în apropiere de Baia de Fier, găzduieșteCitește mai mult
Biserica ce datează din anul 1637 este de tip bizantin, are o catapeteasmă înaltă, de lemn, cu o sculptură poleită cu foi de aur.Citește mai mult
Mănăstirea Polovragi este unică în țară datorită picturii pridvorului bisericii, realizată în frescăCitește mai mult
Mănăstirea Icoana se află la poalele muntelui Parâng. Biserica datează din 1996 și este o construcţieCitește mai mult
Conacul Olarilor vă propune să vă lăsați fermecați de frumusețea județului în care s-a născut sculptorul Constantin Brâncuși, să fiți parte din povestea noastră și să vă creați aici unele dintre cele mai frumoase amintiri.
Urmați-ne pe rețelele de socializare și păstrați legătura cu noi.
© Copyright 2021 Pensiunea Conacul Olarilor | PINUS MONTANA SRL | CUI: RO15449181