Terrace

Speciticații
cameră

Întregul concept al pensiunii are rolul de a simplifica lucrurile pentru a ajunge la esențial.

26  m²

Parter

Facilități

Aer conditionat

Bucătărie comună

Facilități business- copiator, scanner

Pat dublu

Salon comun

Uscător de păr

Baie proprie, cu cabină de duș

Camere nefumători

Informare turistică

Prosoape și produse de igienă

Televizor

Wi-Fi

Mai întâi am deschis ochii și urechile la poveștile și tradițiile din Gorj și mai cu seamă din Baia de Fier. Camera ZBOR este situată la parterul pensiunii și este spațiul unde continuă povestea ”Casei Olarilor”, despre zborul din cuib și importanța rădăcinilor.

Detaliul de pe dulap este inspirat de vechile lăzi de zestre din Baia de Fier, din anii 1800. Rombul și unghiurile care-l formează sunt simboluri care reprezintă zborul, armonia dintre masculin și feminin, dar semnifică și pământul. În portul românesc, rombul este unul dintre cele mai cusute semne.

Tot în camera ZBOR găsiți și băncuța ”Rădăcini și Aripi”, povestea ei pornind de la un citat dintr-o carte: ”Părinţii buni le dau copiilor rădăcini şi aripi”. Mobilierul este sculptat, crestat ori pictat, conceput special pentru Casa Olarilor, și a fost parte dintr-o expoziție inedită, la Castelul Cantacuzino.

La fel ca dormitorul SOL, povestea camerei ZBOR te invită să reflectezi asupra rădăcinilor și originilor.

Dulapul val

Dulapul este sculptat, cu valuri și soare, exprimând ritm și mișcarea apei. Modelul este preluat de pe ancadramentul ușii de intrare într-o biserică din Băița. Simbolurile de pe dulap sunt repetate pe pat, măsuță și ușă. Valurile mereu reluate, într-un ritm egal, înseamnă respirare, puls, curgere, rostogolire a clipelor prin istorie.

ro_RO