Living

Living

Masa-Mileu și cele 12 scaune sunt piesele de rezistență ale salonului din Pensiunea ”Casa Olarilor”. Masa are o lungime de 3 metri și cele aproape 1.500 de găuri redau un model tradițional românesc. Prin această dantelă, realizată în lemn, poate trece lumina și formează un covor pe podea. În jurul mesei, care a fost expusă și la Castelul Cantacuzino, se află 12 scaune sculptate, care reprezintă echilibrul feminin – masculin și conțin simboluri precum steaua, soarele, coloana, stâlpul casei, crucea, trifoiul cu 4 foi. Raftul Coloana Infinitului se încadrează perfect și e parte din colecție.  

Aici, în acest spațiu este locul de întâlnire. La fel ca finalul fiecărui an, fiecare zi este un nou început. Timpul de calitate se petrece în spații comune, alături de oameni dragi. Camera de zi unește mai multe concepte și alcătuiește un întreg.

Și pentru conceptul camerei de zi ne-am întors în trecut și ne-am adus aminte că în tradiția populară, trecerea dintre ani este reprezentată ca o verigă în mijlocul unui lanț, compus din 12 zile și 12 nopți. În această perioadă, oamenii lasă totul deoparte și se ocupă cu toată seriozitatea de Timp: îl restaurează, îl regenerează, repară ce s-a stricat. Dacă n-ar face-o, s-ar sfârși lumea. Fără oameni, Timpul ar muri. Stingând focul (o lumină), ei închid ciclul unui Timp obosit. Reaprinzând focul (o lumină) fac posibil începutul unui alt ciclu.

Bine ați venit la Pensiunea ”Casa Olarilor”!

ro_RO