Povestea noastră

coach

Baia de Fier s-a îmbogățit cu o nouă comunitate fidelă ținuturilor gorjene – BIG LIFE PROJECT

Despre o altfel de călătorie, la Baia de Fier cu Mugurel Stan—coach și trainer—mentor ce deschide ochi și schimbă cursuri de vieți în cadrul proiectului, devenit azi comunitate—BIG LIFE PROJECT

Pentru cei care nu au avut ocazia de a-l cunoaște pe Mugurel, afirmația de mai sus poate părea pompoasă, dar pentru cei care au primit măcar o fărăma din experiența Big Life Project lucrurile stau altfel. Nu poți vorbi la general despre el, despre ei. Nu poți, pentru că Mugurel Stan te pune pe tine în fața ta, iar totul devine profund, de la prima întrebare: Cât e de greu să faceți oamenii să devină mai buni?

Și nu e deloc o exagerare, așa cum o afirmă chiar ei. Fost membru participant:

După  ce se termină totul…cu mers pe cărbuni, se deblochează autolimitarile și blocajele emoționale. Explodează parcă potențialul fiecărui participant. Eu personal simt că am ieșit de acolo cu experiența de viață a tuturor oamenilor din grupă. Și lucrurile frumoase nu se termină aici, căci odată finalizat ciclul de sesiuni de coaching, intrăm în marea comunitate BLP.

Am aflat de la alt participant că oamenii devin mai buni, cresc profesional și personal odată ce trec prin experiența asta. Desi diferiți, venind din arii de interes care de care mai diferite, cu toții ajung să se cunoască mai bine, să capete curajul de a-și urma visurile și să se descopere prin poveștile celorlalți.

Iar asta se datorează echipei de antrenori români profesioniști BLP, compusă din Lavinia și Mugurel Stan.

Ce mi-am propus să vă arat în acest interviu?

Mi-am dorit să spun mai multe despre călătoriile către sinele interior organizate cu succes, la Baia de Fier, prin cuvintele coach-ului Mugurel Stan. M-am gândit că voi afla răspunsuri la tot soiuri de DE CE-uri legate de BLP și deja tradiționalele întâlniri de final de program BLP organizate la Baia de Fier. Dacă tot mi-am propus, vă spun că aceste întâlniri de la Baia se constituie în sesiuni de coaching intensiv cu câte 9-15 oameni, timp de 3-4 zile.

Am vrut să vă spunem „DE CE Conacul Olarilor?”  

Am aflat că răspunsul este simplu: MIHAI OLARU.

Cum acest interviu va apărea pe secțiunea de blog, al site-ului pensiunii unde ajung oamenii interesați de călătorii experențiale, am fi vrut să aflăm mai multe despre călătoriile organizate de către Mugurel Stan. Am fi vrut să vă spunem cum să găsiți BLP și detalii despre cum s-a schimbat viața oamenilor trecuți prin aceasta experiență. Dar răspunsurile  erau deja la îndemână.

Check https://biglifeproject.ro/despre-blp/ pentru detalii asupra călătoriei spre autocunoaștere!

BLP

Odată lămurite aspectele pe care ne-am dorit să vi le prezentăm ajungem la punctul culminant:

Cum am călătorit pentru o oră în lumea BLP?

Se spune, pe bună dreptate, cred eu, că un interviu spune despre intervievator tot atâtea lucruri câte spune despre intervievat. Dar ce faci când te trezești că rolurile se schimba? Ce faci când pornești interviul ca pe oricare altul, din postura confortabilă a omului ce pune întrebări, și-ți dai seama la final că intervievatul ai fost tu? Că interviul a fost mai mult despre tine decât despre subiectul discuției? Sau poate că tocmai „eu” era subiectul interviului.

Pentru mine a fost o experiență revelatoare, incomodă prin caracterul neașteptat și atât de puternică încât mă temeam că nu vă ajunge niciodată pe hârtie.

Din dorința de a îmi da ocazia să simt pe propria-mi piele ce înseamnă Big Life Project și de a-mi da ocazia să vorbesc despre BLP prin filtrul propriei simțiri, trainer-ul Mugurel Stan mi-a oferit cu deosebită dărnicie o drumeție înspre sinele meu, cu care, fie vorba intre noi, de cam multișor nu mă mai întâlnisem. Mugurel m-a purtat pe un traseu de Via Ferrata, de grad F—cum se pot întâlni destule prin munții de la Baia de Fier.

Am început traseul cu un urcuș dificil pe munții nevoilor personale, ocolind cu grija prăpastia dintre nevoile reale ale sinelui și nevoile văzute prin ochii oricui altcuiva, doar ai mei nu. Am aflat cu stupoare că citez din spusele lui Mugurel „e ok că oamenii să fie așa cum sunt”, aspect valabil și pentru mine. Am cutreierat împreună pe potecile necunoscute ale asumării de sine și a citez „luării în proprietate a viziunii personale asupra lumii”. Mărturisesc că eu încă mai credeam că trebuie să respect mereu potecile bătătorite conform perspectivelor celorlalți. Mugurel m-a învățat în câteva zeci de minute să mă văd pe mine din postura de a fi dat totul (așa cum îl văd eu pe acel tot), depășind obstacol după obstacol, fară teamă, fară limite.

Am înțeles la finalul acelei ore că pot și eu, un neinițiat într-ale drumețiilor, să ajung în vârf, văzând cu ochii mintii, SATISFACȚIA de a privi în zare, de SUS, de foarte sus. Mugurel m-a scos cu brio din zona de confort, punandu-mă și în postura celui care nu a făcut nimic pentru a-și atinge întreg potențialul. M-am simțit precum cățărătorul aflat aproape de vârf ce trebuie să sară peste un hău de sute de metri adâncime, dar cu o lungime a săriturii de maxim o jumătate de metru.

Atât, 50 de cm de hău, te despart de LIBERTATE, dar doar DETERMINAȚII fac saltul!

Iar Mugurel m-a învățat să descopăr în premieră pentru mine, că aș putea să fac acel salt. Tot de la el am aflat că pentru acel salt iți trebuie nu doar curaj, ci și cinstea de a fi corect cu tine și cu ceilalți. Tocmai de aceea, în călătoria Big Life Project, doar oamenii autentici și DETERMINAȚI ajung până la final.

Se pare că tocmai AUTENTICITATEA asta îi aduce pe oameni în Big Life Project și că DETERMINAREA îi ajută să ajungă la final.

Fiecare membru are curajul de a fi vulnerabil. Își pune viziunea, experiența și sufletul pe masă și îi îmbogățește pe ceilalți, preluând la randu-i din tot ceea ce au ceilalți de oferit. Se formează o echipă ce nu-și lasă în urmă niciun coechipier și a carei energie îi împinge pe toți în sus spre a-și atinge potențialul.

Big-Life-Project

Experiență cât pentru multe vieți… nu doar un alt program de dezvoltare personală

Ar putea fi un motto pentru o campanie de marketing. Asta dacă BLP ar avea nevoie de marketare. Dar nu are,  căci participanții nu se pot abține în a le împărtăși și altora din comoara pe care ei înșiși au descoperit-o. Oamenii vin în BLP pentru că simt nevoia de NORMALITATE, de CREȘTERE a propriului „eu” fiind în primul rand OK cu ei înșiși. Cum lumea nu s-a făcut într-o zi, nici drumul ăsta nu poate fi parcurs rapid.

Tocmai de aceea, membrii BLP se întâlnesc 1 zi pe luna și petrec împreună de dimineața până seara târziu, concentrandu-și întreagă atenție și trăire asupra a ceea ce se petrece acolo, atunci. După cele 4 întâlniri lunare, se-aduna laolaltă pentru 3-4 zile la Baia de Fier și statuteaza cumva evoluția personala a fiecăruia, prin nu puțin celebru mers pe cărbuni încinși.

L-am întrebat pe Mugurel daca e greu și am aflat că nu e greu să antrenezi suflete și creiere atunci când iubești oamenii fară să le știrbești libertatea de a fi ei înșiși secundă de secundă.

Am concluzionat, că mi-e prea puțin și că Wow! cât mi-aș dori să ajung chiar eu în Big Life Project!

Daca te-am convins să-ncerci să-ți atingi țelurile fiind chiar tu, ai link-ul mai sus pentru a intra în familia BLP. Iar daca vrei să vezi și tu DE CE REvin membrii BLP la Baia de Fier, VINO și TU!

Lăsați un comentariu

Înscrieți-vă pentru newsletter-ul nostru

ro_RO